Arkea ja elämää


Syksy on alkanut aika vauhdikkaasti, vaikka ei kesäkään mikään rauhallinen ollut. Olimme lomasta 3vk reissussa  ja pienissä pätkissä viikon kotosalla. Nyt sitten onkin kaikki tekemättömät hommat olleet siellä odottamassa työkiireiden alkaessa melkoisella rytinällä. Mutta olen saanut silti aikaiseksi laitettua sisustukseen syksyä kynttilöiden, verhojen ja liinojen avulla.



Löysin Tuurin Kyläkaupasta ihanat Vallilan verhot (joiden nimeä en mahtanut edes katsoa suuressa innostuksessani), jotka olivatkin liian leveät työhuoneeseen. Halkaisin molemmat ja sain siten uudet verhot myös makuuhuoneeseen, mikä oli kyllä hieno juttu, koska sinne ei ollut kuin pitsiset kesäverhot. Muuton jälkeen on aina sama ongelma, mitkään verhot eivät sovi uusiin ikkunoihin tai ainakin vaativat pientä muokkausta.
Myös keittiöön löysin sieltä uuden verhokapan, Vallilaa sekin ja sen nimen jopa tiedän, Kurpitsa :). Näin ne jo keväällä ja ihastuin niihin niin kovin, että saatavahan ne oli. Syksyistä oranssia ja vihreää, kivoja isoja kuvioita ja silti vaaleat, etteivät pimennä syksyn ja talven tullen keittiötä.












En ole mikään syksyihminen, rakastan kevättä ja kesää valon ja lämmön vuoksi, vehreyden ja kukkien takia. Ainoat asiat mistä syksyssä pidän ovat luonnon muuttuvat värit joita tykään kuvailla oikein urakalla. Keltaiset, ruskeat, oranssit ja punaiset värit oikein loistavat puissa ja maassa. Tarkoitus olisikin lähteä kameran kanssa etsimään niitä metsästä,eikä vain kukkapenkistä ja lenkkipolulta.








Myös pimenevät illat ovat ihania, kun saa laittaa ulos kynttilöitä ja valoja, ja olemmekin saaneet aikaan terassille oikein upean tunnelman vielä kukkivien kukkien keskelle, kuin pieni satumaailma.
Viikonloppuna, kun oli poutaa ja kuulaat illat, niin virittelimme kynttlöitä oikein urakalla ja kävimme sitä moneen kertaan tuijottelemassa :)  Ostimme sinne pari pientä pullon muotoista valaisinta, sellaisia joissa on pientä lednauhaa sisällä. Tuikkivat kauniisti öljylyhdyn vieressä.


Syksy tuo mukanaan myös arjen ja työmatkat, jolloin kuljen matkoillani viikottain, ja tänään olen Rovaniemellä. Kävin pienllä lenkillä kameran kanssa ja löytyihän sieltä kuvattavaa; upeita heijastuksia joen pintaan, värejä ja muuten vain rauhoittavaa katsottavaa.


Aina ei reissuilla ole aikaa eikä jaksamista lähteä minnekään etsimään kuvattavaa tai edes lenkille ilman kameraa. Täytyy nauttia niistä kerroista, kun siihen on tilaisuus ja tänään vielä ilmassakin oli häivähdys kesää.Opiskelijoilla oli juhlat ja paljon iloisia nuoria ympäri kaupunkia ja joen rantaa, hymy hiipi omiinkiin suupieliin heitä katsoessa ja saattoipa myös hiukan vielä tuostakin levetä, kun mieleen tuli muistoja omista opiskelijajuhlista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulukalenteri

Lokakuun Bette Box

Meille tuli perheenlisäystä...