Syksyinen metsä

Sunnuntaina kävimme lähimetsässä kävelylenkillä ja otin sinne kamerani mukaan. Olin loppuviikosta saanut siihen uuden objektiivin jota halusin päästä kokeilemaan. Sen PITI olla laajakulma objektiivi, mutta sitten tarkempi tarkastelu paljasti sen olevan vain lievästi laajakulma, mutta pidin sen silti, koska siinä on niin paljon parempi valovoima kuin kameran mukana tulleessa Pancake Kitissä. Kameranahan siis on Olympuksen PEN E-PL 8 ja olen kyllä ihastunut siihen korviani myöten, melkeimpä rakkautta ensi laukaisusta lähtien :)


Objektiivina näissä kuvissa on M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8



Yllätyin siitä, että myös lähikuvat onnistuvat suhteellisen hyvin taustan sumentuessa kauniisti. Mikään makrohan tämä ei ole, siihen tarkoitukseen minulla onnneksi on oma objektiivinsa ja pitääkin lähteä joku päivä metsään myös sen kanssa kuvaamaan luonnon kauniita ihmeitä :)




Värintoisto ja kuvan tarkka laatu olivat jälleen kerran positiivinen yllätys. Entinen kamerani on todella vanha halvimmasta päästä oleva Canon ja sillä tyytyväisenä kuvailin monta vuotta. Välillä toki harmitti kuvien rakeisuus ja huono valovoima ja moni muu asia, mutta kun ei ollut paremmasta tietoa niin menihän se. Mutta myöskin innostus kuvaukseen hiipui vuosien myötä näiden seikkojen alkaessa vaivata enenevässä määrin ja nyt kesällä sitten päätin hankkia uuden kameran joka on oikeasti hyvä ja pieni, että sitä tulee kuljetettus mukana.




Lisää ihanuutta kamerassa antaa taidesuotimet, jota kylläkin käytän aika vähän, mutta joskus tulee otettua hiukan erilaisia kuvia. Yksi tyylinäyte  niistä siis tässä. Niillä oli kiva kikkailla kesällä reissussa ja ottaa sitten hiukan erilaisia otoksia



Tässä ehkä paras kuva jossa näkyy kyseisen objektiivin nopea tarkennus ja valotus, käsivaralla kuvattuna.  Kokeilin kameraa myös yöllä terassilla joka oli valaistu ainoastaan muutamalla kynttilällä ja myös sen kuvaaminen onnistui ihan käsivaralla.
Viikonloppuna menemme mökille laittamaan sitä talviteloille, niin pitää kyllä muistaa käydä rannalla kuvaamassa iltahämärässä. Otin jo edellisella reissulla kuvia ihan perusobjektiivilla (jalustalta kuvattuna kylläkin) ja sain jo silloin kaunista "Fazerin sininistä" kuvaa aikaan iltasella, kun luonnonvaloa oli jäljellä enää vähän.

En ole aiemmin kuvannut kiinteän polttovälin objektiivilla, niin vielä on hapuilevaa sen käyttö, mutta eiköhän se harjoittelemalla ala onnistua. Nyt vain pitäisi hankkia vielä kunnon laukku jossa näitä kaikkia saisi vaivattomasti kuljetettua mukana ilman särkymävaaraa....ehkä pitää joulupukille kirjottaa toive :)

Onko teillä kokemusta kyseisestä kamerasta ja mitä tykkäätte?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulukalenteri

Lokakuun Bette Box

Meille tuli perheenlisäystä...